vrijdag 10 juni 2011

iPhone 4 review, deel 2: De telefoon, De antenne, gps, De software en de prestaties

In deel 2, het laatste deel van de iPhone 4-review, komen zaken aan de orde als: telefoonontvangst en het bekende antenneprobleem, voorgeïnstalleerde software, prestaties en batterijduur, gebruik van accessoires van derden en draadloze functies zoals GPS en Wi-Fi.
Deel 1 van het review kunt u via deze link lezen: Review iPhone 4: De verpakking, Het scherm en de Camera 1/2


Antenneprobleem 
Hoe zit het nu met het antenneprobleem? Critici hebben het erover dat Apple een designfout had gemaakt. Apple zou de antenne aan de buitenkant van de iPhone hebben gemaakt. Apple zei: "er zit een fout bij de weergave van de signaalstreepjes en dat andere toestellen ook last hebben van dit probleem. ik denk dat beide partijen gelijk hebben.

  • Apple heeft inderdaad een verkeerde keuze gemaakt om de antenne in de metalen rand rondom het scherm te plaatsen.
  • De signaalstreepjes zijn ook een beetje onhandig. Dit is aangetoond met metingen van Anandtech: deze metingen geven bij matige ontvangst 5 streepjes aan. Wanneer de signaalontvangst terugvalt kan de terugval in aantal streepjes erg groot zijn.
  • Het antenneprobleem is er echt. Ook dit is aangetoond door Anandtech: er is ongeveer een terugval van 24 dB in signaalontvangst bij het vasthouden van de metalen rand. Is dit in werkelijkheid wel echt een probleem want bij een goede ontvangst is -24dB niet zo erg.
  • Apple beweert dat andere toestellen er ook last van hebben. Apple laat dit zine in verschillende filmpjes. De onafhankelijke tester: Anandtech heeft dit natuurlijk nagekeken of dit wel klopt. Ook hij zag de terugval ook bij andere toestellen. Ook Tweakers heeft dit getest bij de Samsung Galaxy S. Hier zien zij zelfs een grotere terugval dan bij de iPhone 4.
More comming soon!!

0 reacties:

Een reactie posten

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More